Ето какво още сподели тя: България е парламентарна република. Конституционният модел

...
Ето какво още сподели тя: България е парламентарна република. Конституционният модел
Коментари Харесай

Политологът Ваня Нушева: Чувството за безнаказаност сред магистратите не се е създало случайно

Ето какво още показа тя:

 

България е парламентарна република. Конституционният модел не е инцидентен - по този начин най-вече публични пластове могат да получат посланичество.

 

Служебното държавно управление е функционалност, която действа в спешен интервал. Необходимо е да съществува служебно държавно управление, само че последните месеци демонстрираха, че всички институции би трябвало да подлежат на надзор.

 

Има потребност от длъжностен кабинет, само че той не би трябвало да действа по този начин. Служебното държавно управление би трябвало да работи в къс интервал от време. Не е възможно да взима стратегически решения, а ние видяхме такива - енергийната тактика в интервал до 2050 година Не е работа на служебното държавно управление да взима такива решения, тъй като те би трябвало да се взимат от кабинет, претрупан с публичния избор.

 

Когато един кмет ръководи в продължение на няколко мандата, се губи импулса и се влиза в една рутина. Не е задоволително просто да впишем ограничаването на мандатите - когато кметът ръководи 15 години, той се трансформира в локалния бащица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР